logo.gif

 
Flaggning på Vattentornet på Hönö

Graphic3.gif - 801 Bytes

Nygammal tradition på Hönö återuppstår

Under många år har man på Hönö hedrat avlidna hönöbor med att flagga ”på halv stång” på dödsdagen (eller dagen efter) vid utkiken.

flaggning3.jpg - 58854 BytesRedan 1927 började man denna tradition genom Tullare-Viktor och man höll på med detta fram till 2004. Det var Hönö Hembygdsförening och Fiskaravdelningen på Hönö, som stöttade flaggningen ekonomiskt. I många år har Dag Edvardsson varit den som ställt upp. Att oavsett vädret klättra upp till Lotsutkiken (numera på Vattentornet). Detta var ett uppskattat arbete som belönades med minimal ersättning.

Från den 1 maj 2008 kommer Hönö Hembygdsförening att återuppta denna tradition. En grupp medlemmar har lovat att se till att hedra avlidna öbor med flaggning på halv stång på Vattentornet.

Någon i gruppen kommer att ha jourtelefonen tillgänglig och lyssnar av dagligen. Om du vill komma i kontakt med dem ringer du

0766-50 47 20.
Kan vi inte svara direkt ringer vi tillbaka för att genomföra flaggningen.

Den ”vanliga” flaggningen på allmänna flaggdagar fortsätter Marianne Bohlin med på sitt föredömliga sätt som tidigare.

Hönö Hembygdsförening vill på detta sätt fortsätta föra våra gamla traditioner vidare. Skulle du vilja stödja detta arbete är en liten summa på bankgiro 5480-6799 alltid välkommet.